Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2014. január 7., kedd

Indukciós főzőlap

Ilyenünk lesz az új konyhában, ezért kicsit keresgéltem ebben a témakörben.
KATT!
Sok előnyét látom:
1. A hagyományos elektromos főzőlappal ellentétben nem a lap melegszik fel, hanem a melegítés az edényben történik.
Ez gyerekek esetében is hasznos dolog, de energiát is megtakarítunk. Kevesebb ideig kell főzni az ételt, és kevesebb áramot használ.
"A gázon még csak az olajat melegíted, az indukcióson már megsült a tojás!"
2. Az indukciós lapok által generált hőfokot gyorsan lehet változtatni, vagyis az edényben keletkező hő szinte azonnal változik.
Bevallom, nagyon nem szerettem a sima elektromos tűzhelyet, pontosan azért, mert hiába csökkentettem a hőfokot, a lap nem hűlt le.
Ez a problémám úgy néz ki, hogy megoldódik az új konyhában.
3. Könnyen tisztán tartható, ugyanis nem tud a lapra semmi ráégni, mivel nem forrósodik fel.
"Ha olajban sütsz is, akkor az egész tűzhelyet lefedheted papírtörlővel (akár az edény alá is rakhatsz), és nem lesz mocskos, könnyen lemoshatod."
Ez is nagyon jó dolog, már alig várom, hogy bekapcsolhassam!
 
Viszont van hátránya is, de ez csak kezdeti befektetés: edényeket kell hozzá vásárolni, amik nem olcsók...
Van valakinek tapasztalata ilyen tűzhellyel? Minden tanácsot szívesen fogadok!

3 megjegyzés:

  1. Szia Gilda!

    KATT! hiányzik a link.

    BUÉK!

    üdv:Z

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem működik :-) Vagy a "További bejegyzések"-re kattintasz vagy az írás címére...
      Ha nem működik így sem, akkor jelezd!

      Törlés
  2. A munkatársaink lakásában van ilyen. Az elején kellőképpen megtréfált, mert nem tudtuk, hogy indukciós a lap, csak csodálkoztunk, hogy nem jók a hagyományos edények.
    Eddig nem volt rá panasz. :)

    VálaszTörlés