Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2013. december 10., kedd

Nem kicsit vagyok ideges!

Egy előző bejegyzésemben írtam a bankkártya pótlásáról, akkor nagyon egyszerűnek tűnt ez az egész...
KATT!
Azóta eltelt 1 hónap, de nem történt semmi...
Én pótkártya helyett új kártyát igényeltem, mert az elsőt nem lehet külföldi címre küldeni. Bediktáltam minden adatot a hölgynek, és ő azt mondta, hogy rendben van, küldik a külföldi címre.
Gondoltam már telefonálni kellett volna a futárnak, aki hozná, ha minden rendben van, ezért felhívtam a bankot.
Mint kiderült, készítettek egy pótkártyát, ami egy ideje várakozik rám otthon, abban a bankfiókban, ahol a számlát nyitottam!
A mostani ügyintéző közölte, hogy ott egy ismerősöm is átveheti meghatalmazással, amin például szerepelnie kell a személyi igazolványom számának... annak, amit elloptak!
Ekkor már nem túl nyugodtan elmagyaráztam a hölgynek, hogy én nem pótkártyát kértem, illetve vállaltam a külföldre küldés költségeit is, amit meghallgathatnak a felvételen, mert ők ugye minden beszélgetést rögzítenek!
Most ott tartunk, hogy felveszik azzal a bankfiókkal a kapcsolatot, ahol ez a pótkártya van, és megoldást keresnek, de majd én telefonáljak pár nap múlva, hogy mire jutottak...
Itt hozzáteszem, hogy külföldről nem lehet a bankot hívni az ingyenes számon.
Hát ez aztán a professzionális ügyintézés!
Mindezt elvégzik plusz 13 000 Ft-ért, ugyanis ennyiért küldik ki nekem futárral!
Persze az elkészült pótkártyát nem lehet külföldre küldeni. Akkor mi lesz?
Csinálnak egy új kártyát újabb pénzért, újabb késéssel, és majd azt küldik?
Abba bele sem merek gondolni, hogy a jogosítványomnál milyen problémák lesznek, bár ott is eltelt már több mint 1 hét, és nyoma sincs bármilyen ügyintézésnek...



6 megjegyzés:

  1. :( Ez nem jó hír. Kár, hogy nem tudod átvetetni, szívesen elhoznám neked.
    Ma én is a bankommal küzdöttem. Tegnap este kiderült, hogy haza kell mennem. Repülőjegyet csak kártyával tudok venni. Az egyiken nem volt elég pénz, ezért a másikkal akartam fizetni, de blokkolt a rendszer. Csak próbálgattam, semmi. Majd fél óra múlva jött egy sms, hogy nem elég a keret. Akkor hívtam a bankot és miután megtudták a bugyim színét is, sikerült módosítani. Nem egyszerű velük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, aranyos vagy! Többen felajánlották már ezt, de sajnos nem emlékszem az ellopott személyim számára. A vicces az egészben, hogy előtte kívülről tudtam, de amikor ellopták, akkor valahogy az agyamból is távozott...nem tudom előkeresni :-)

      Törlés
  2. Velem hasonló történt 2 évvel ezelött. Megőszültem, mire valamire jutottam a papírok, bankkárty, egyebek. Igaz, nekem itt kellett intéznem belföldön, Amerikában. Sajnálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én is haladok az őszülés felé :-) Hihetetlen, hogy egyértelműen elmagyaráz az ember valamit, az ügyintéző úgy néz ki, hogy meg is értette, hiszen felírta a külföldi címemet, de mégsem az történik, amit kértem...
      Láttam, hogy Amerikából is olvasgatják a blogot, örülök, hogy a kommentelők között is látlak! :-)

      Törlés
  3. Én - a saját trehányságom miatt - azt csináltam, hogy a fontos iratok adatait felírtam több helyre, hogy mindig kéznél legyenek. Benne van a naplómban, a telefonomban. Tudom, pótolni nem lehet, de kisegíthet ilyen esetben. :(
    Remélem, a jogsival szerencsésebb leszel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó ötlet! :-) A jövőben alkalmazni fogom! De találtam egy szekkenlt képet egy banki átutalásról a gépen, aminek az alján ott van a személyim száma :-)
      Hívom a bankfiókot...

      Törlés