Hogy mit? Hát kattints és megtudod :-)
Természetesen salátával kezdtünk. Nem volt benne semmi különleges, 2 féle saláta, kis paradicsom díszítésnak és öntet.
Ettől függetlenül nagyon finomra sikerült, talán a churrys szósz miatt.
A főétel a paella volt, ami az egyik leghíresebb spanyol étel, de a mi szakácsnőnk bolíviai volt.
Ettem már többször a spanyol nyaralásaink alatt, de ez sokkal jobban ízlett...
Azt el kell mondani, hogy nem egy olcsó étel, kis mennyiségben pedig nem is érdemes nekiállni, annyira macerás elkészíteni.
Az előkészületek a konyhában zajlottak, de a főzés kint szabadtűzön volt, aminek külön jó a hangulata.
Talán ez a recept hasonlít a mienkre a legjobban:
- pritamin paprika csíkokban (előre megpárolva)
- zöldbab (előre megpárolva)
- zöldborsó (előre megpárolva)
- csirke (előfőzve)
- kolbász karikákban (elősütve)
- a tálaláskor negyed citromok voltak az asztalra készítve
Egyébként ezek fagyasztottak voltak, csak felolvasztotta őket.
Miután mindent előkészítettünk, akkor kivittük az udvarra az összes hozzávalót és a nagy paellába szórtuk, ugyanis az edénynek ugyanaz a neve, mint az ételnek.
Beleszórtuk a hozzávalókat.
Párolt zöldségek, csirke, tintahal, kolbász...erre jött a rizs, itt szórta meg sáfránnyal, majd jöttek a kagylók, a rákok és a homárok.
Ezt leöntötte a hallevessel (kockából készült lé), majd főztük kb fél órát, de lehet, hogy volt 45 perc is...:-)
Keverni nem szabad!
Ez lett az eredmény! Ez az eredeti kép, nem az internetről másoltam:-)
Van aki a kagyló héjával ette, van aki villával...
Ezt az írást beteszem a gluténmentes receptek közé is, hiszen, ha a kolbásznál figyelünk, akkor annak tekinthető.
Desszertnek gyümölcssaláta volt, vanília fagyival és egy habcsókkal a tetején.
Erről már nem tudtam képet készíteni, sőt mi a fiammal csak fagyi nélkül ettük,mert sietnünk kellett az iskolába.
Nagyon-nagyon jól laktunk, mint említettem a Spanyolországban készített paella meg sem közelítette ezt, bár lehet, hogy ennek az az oka, hogy a szállodában ettük, nem utcai árusnál.
A paella nálunk is menő, a párom egyik kedvence. Mi egyébként is sok tengeri herkentyűt eszünk. Sok recept létezik, én is variálom, attól függően, hogy mi van itthon. A lényege a sáfrány, ettől lesz gyönyörű színe.
VálaszTörlésKedvet is kaptam hozzá.
:)
Azon kívül, hogy rettenetesen finom, az tetszik benne, hogy olyan "mindent bele" étel :-)
VálaszTörlésAmi éppen otthon van, azt teszel bele, ahogy írtad is.
Azt olvastam létezik Spanyolországban az a fajtája is, ami tengeri herkentyűk nélkül készül csirke vagy nyúl húsból.
Ha jól belegondolok ilyesmit szoktam otthon készíteni Wokban...