- 4 dl tejet felteszek melegedni
- hozzáadok 2 evőkanál cukrot
- beleteszek egy fél vaníliarudat
(nagyon fontos, hogy a vaníliarúdat hosszában is félbevágom, és kés hegyével belekapargatom a tejbe a magokat) - utána összemelegítem, majd elzárom a gázt
- 10-15 percig pihentetem (ennyi idő alatt teljesen kiázik a vanília)
- ezután már csak sűríteni kell (meg előtte kivenni a vaníliarúdat... :))
- egy deci hideg tejben elkeverek 5 púpos teáskanál étkezési keményítőt (kukoricakeményítő)
- majd a többihez öntöm, és folyamatos keverés mellett felforralom
A tejbe csak csokidarabokat szórok, aztán jöhet a keményítő!
Persze itt cukrot sem teszek hozzá.
Biztosan olcsóbb, mint a boltban kapható GM pudingpor, és finom:-)
Bár én a bolti változatot nem kóstoltam, már akkor így készítettem a pudingot, amikor még nem voltunk gluténérzékenyek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése