Az interneten keresgettem ennek az ételnek a receptjét, hát sokfélét találtam.
Ezt én Elzászban tanultam, egy idős bácsitól, aki nagyon finoman készítette.
Azóta én mindig így készítem, átvette a töltött káposzta és a húsos káposzta szerepét.
Az elkészítése:
- 1 kg savanyú káposztát felöntjük száraz fehérbor és víz feles keverékével, úgy hogy éppen csak ellepje
- 3 – 4 borókabogyót, 3 – 4 szegfűszeget, 2 babérlevelet teszünk bele
- ízlés szerint sózzuk
- elsőcsülköt teszünk bele (helyette lehet pulyka, tyúk esetleg kacsa hús is)
- amikor félig megfőtt, beletesszük a főtt császárszalonnát
- amikor már majdnem teljesen kész beletesszük a virslit (egészben, bevagdalva)
- külön krumplit főzünk (én héjában főzöm, és utána pucolom meg)
- tálaláskor a tál közepére tesszük a káposztát, rá a húst, szalonnát és virslit, körbe a krumplit
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése