Azt írtam az előző receptnél, hogy ezen már nem változtatok, jól sikerült:-)
Aztán az élet közbeszólt, ugyanis nem volt itthon elég amaránt.
A hiányzó mennyiséget kukoricapehellyel pótoltam, de mivel az amránt adja meg a kenyér "lazaságát", ezért tettem bele 1 evőkanál ecetet is, hogy elérjem ugyanazt a hatást.
Igen, jól látjátok! Kicsit összeesett, elfért volna még egy kis liszt vagy burgonyapehely:-)
Most sült ki, ránézésre szép és laza, de még nem vágtam fel, megvárom, amíg kihűl.
Hát íme:
Annyit változtattam még, hogy most a géppel dagasztattam, és a sütés megkezdése után megkentem szőlőmagolajjal a tetejét...ettől ropogós lett az is!
A hozzávalók:
400 ml víz
12 g olaj
1 evőkanál ecet
400 g Glutenix Alfa-mix liszt
15 g amaránt
25 g burgonypehely
20 g élesztő
Gluténmentes programon, 750 g-os kenyérként, világos héjszínnel sütöttem, ez 2 órás program.
A kenyér 720 g-os lett, tehát nehezebb, mint az előző, pedig grammra ugyanannyi anyag van benne.
A boltban találtunk GM kenőmájast (Gyulai), ehhez reklamálta a fiam a kenyeret:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése