Kicsit megint le vagyok maradva...
KATT!
Ma önkénteskedni voltam, nagyon finomat főztünk, a neve: papet vaudois.
Hozzávalók egy internetes recept alapján:
1 kolbász
1,5 kg póréhagyma
5 burgonya (a recept szerint kockára vágva, de mi egészben tálaltuk)
olíva olaj
1 vöröshagyma felaprítva
3 dl fehérbor
3 dl húsleves
1 dl tejszín
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Megpároljuk a hagymát, a sóval, borssal szerecsendióval, póréhagymával, majd hozzáöntjük a húslevest és a fehérbort.
Beletesszük a burgonyát és megfőzzük, majd jöhet a tejszín.
Egy másik edényben főzzük a kolbászt, amit fogpiszkálóval kell megszúrkodni. Ez egy speciális kolbász, a francia neve "saucisse aux choux", azaz "káposzta kolbász".
Mi főztünk hozzá virslit és másik szeletelt kolbászt is.
Együtt tálaljuk!
Isteni finom, próbáljátok ki!
Ráadásul az a fajta étel, ami "fő magától". Általában éppen elkészülünk délre, de ma 1 órát csak ültünk és beszélgettünk.
Körülbelül így néz ki:
Természetesen volt saláta is, különböző zöld salátákból, pirított magokkal és finom mustáros öntettel.
A desszert egy fagyis, joghurtos, lekváros csoda volt...
Hát ez a mai nap, majd holnap folytatom!
Szia Gilda!
VálaszTörlésDobok neked egy labdát!
Játékszabály:
Be kell linkelni azt az embert a blogodba, aki felkért a játékra.
Meg kell osztani magunkról 7 dolgot, akár különleges, akár hétköznapi.
7 bloggert meg kell nevezni, be kell linkelni a blogunkba.
Majd értesíteni őket a blogjukon, hogy ők a kiválasztottak.
A köretet kipróbálom.
Törlés:)
Jól hangzik, hűdeéhes lettem (itt borsos egészben sült csirke volt ma az ebéd, hagymás párolt krumplikarikákkal :)
VálaszTörlés