Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2014. február 25., kedd

Ma svájci ételt főztünk!

Kicsit megint le vagyok maradva...
KATT!

Ma önkénteskedni voltam, nagyon finomat főztünk, a neve: papet vaudois.
Hozzávalók egy internetes recept alapján:
1 kolbász
1,5 kg póréhagyma
5 burgonya (a recept szerint kockára vágva, de mi egészben tálaltuk)
olíva olaj
1 vöröshagyma felaprítva
3 dl fehérbor
3 dl húsleves
1 dl tejszín
só, bors, szerecsendió ízlés szerint

Megpároljuk a hagymát, a sóval, borssal szerecsendióval, póréhagymával, majd hozzáöntjük a húslevest és a fehérbort.
Beletesszük a burgonyát és megfőzzük, majd jöhet a tejszín.
Egy másik edényben főzzük  a kolbászt, amit fogpiszkálóval kell megszúrkodni. Ez egy speciális kolbász, a francia neve "saucisse aux choux", azaz "káposzta kolbász".
Mi főztünk hozzá virslit és másik szeletelt kolbászt is.
Együtt tálaljuk!
Isteni finom, próbáljátok ki!
Ráadásul az a fajta étel, ami "fő magától". Általában éppen elkészülünk délre, de ma 1 órát csak ültünk és beszélgettünk.

Körülbelül így néz ki:


Természetesen volt saláta is, különböző zöld salátákból, pirított magokkal és finom mustáros öntettel.
A desszert egy fagyis, joghurtos, lekváros csoda volt...
Hát ez a mai nap, majd holnap folytatom!



3 megjegyzés:

  1. Szia Gilda!

    Dobok neked egy labdát!

    Játékszabály:
    Be kell linkelni azt az embert a blogodba, aki felkért a játékra.
    Meg kell osztani magunkról 7 dolgot, akár különleges, akár hétköznapi.
    7 bloggert meg kell nevezni, be kell linkelni a blogunkba.
    Majd értesíteni őket a blogjukon, hogy ők a kiválasztottak.

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik, hűdeéhes lettem (itt borsos egészben sült csirke volt ma az ebéd, hagymás párolt krumplikarikákkal :)

    VálaszTörlés