Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2014. február 16., vasárnap

Iskolai szünet

A jövő héten szünet lesz az iskolákban, a mi nagyobbik fiunk táborba megy.
KATT!

Sok helyen hirdetnek a szünetekre programokat, de sok tábornál síelni mennek a gyerekek. Ezt a mienk nem szerette volna, így egy olyan helyet választottunk, ahol festenek, rajzolnak, stb.
Ezt imádja, már alig várja a holnap reggelt...
Természetesen sok ilyen lehetőség van, az áruk is különböző, mi a "Maison de quattier"-ket céloztuk meg a keresésnél, mert itt az ár még elfogadható, ráadásul szuper programokkal.
Szerdánként is ilyen táborba jár, a fő program ott is a kézimunka, de voltak síelni, szánkózni is többször a télen, illetve még márciusban is fognak menni.
A jövő heti tábor itt lesz!

Maga az épület így néz ki:

 

Egyébként mindegyik helyen figyelnek az étkeztetésre, gluténmentes ételeket ehet. Ez nagyon jó, hiszen reggeltől estig ott van.

Ha a gyermekednek keresel elfoglaltságot, akkor érdemes felderíteni a lakásotokhoz legközelebbi "maison de quartier"-t, mert rengeteg program közül lehet választani, a teljesség igénye nélkül: játszóház, tánc, zene, nyelvtanfolyamok, táborok, egyéb tanfolyamok, stb.
Sok közülük ingyenes, de azok a lehetőségek sem drágák, amikért fizetni kell.
Általában 4 éves kortól fogadják a gyerekeket, 1-1 program meghirdetésénél általában a környéken lakó gyerekeket részesítik előnyben, de be lehet kerülni más kerületekből is, ha van hely.
Mi sem ott lakunk, ahol ez a tábor lesz, de még éppen volt egy üres hely a fiunknak.
Itt lehet keresni őket!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése