Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2014. július 24., csütörtök

Gondolatok hazautazás előtt

A személyes dolgokat jó ideje hanyagolom a blogon, mert olyan emberektől is támadások értek, akiktől talán nem vártam volna, a számomra ismeretlen trollokról meg ne is beszéljünk!
KATT!

Most mégis írok ezekről pár sort, mert kavarognak a gondolataim indulás előtt...
Mit várok ettől a 3 héttől és miben fogok csalódni?
Sok éve már, hogy Genfben élünk, megszoktam, megszerettem. Itt képzelem el a gyermekeim jövőjét, meggyőződésem, hogy jól döntöttem akkor, amikor a biztos otthoni munkahelyemen felmondtam.
A francia tudásomat próbálom fejleszteni, éppen ma dicsért meg egy idős néni, aki ott szokott ebédelni, ahol önkénteskedek.
A buszmegállóban találkoztunk, sőt egy busszal utaztunk pár megállót, közben volt időnk beszélgetni. Ő magyarul annyit tud, hogy "Jó napot, drágám!", ezt a nyaralási alkalmával szedte össze az én hazámban.
Illetve folyamatosan reklamálja, hogy főzzek már végre gulyást, mert az nagyon finom!
Tudom, olvassa akit érint! Megígértem, hogy a te segítségeddel ősszel főzünk egyet!!!
Ez a kis közjáték csak annyiban érdekes, hogy érzékeltesse, hogy már itt sem vagyok egyedül, vannak ismerőseim, akik leszólítanak az utcán, beszélgetünk kicsit, aztán megyünk a dolgunkra...
Ez jó érzés, bár az elején voltak nehéz időszakaim azért, mert nem ismertem itt senkit.
Ezzel kapcsolatban érdekes lesz az otthon töltött 3 hét, mert elképzelhető, hogy kevesebb emberrel kerülök kapcsolatba az utcán sétálva, mint itt.
Az előzetes jelek ezt igazolják, gyakorlatilag otthon már nem kíváncsi rám senki (tisztelet a kivételnek)!
De ez nem baj, én döntöttem úgy, hogy másik országban fogok élni, így ez természetesnek tekinthető.
Természetesen első helyen van a család, akiket már nagyon szeretnék látni. Ők szintén várják már, hogy induljunk.
A Fezen sajnos most túl korán van, így a legkedvesebb unokatestvéremmel nem fogunk tudni találkozni a koncertek között, de a közeli családommal igen.
Aztán talán jönnének a barátok/ismerősök, de erről az oldalról nem igazán kapok megerősítést, nem is tudom, hogy valakit érdekel-e közülük, hogy megyünk.
Ez hogyan érint?
Kicsit elkeserít az a tudat, hogy úgy néz ki, hogy felesleges emberekre pazaroltam az időmet.
Bár ez a megfogalmazás kissé durva, inkább azt írom, hogy csak akkor létezem számukra, ha fizikailag is közel élünk egymáshoz. Ez is természetes, nekik is van saját életük, ami az adott helyhez köti őket.
Ugyanakkor vannak olyanok, akikkel szívesen találkoznék (ők is velem), de sajnos túl messze laknak tőlünk, nem fér bele ebbe a rövid időbe, hogy meglátogassuk őket.
Azt hiszem, hogy nem lesznek otthon nagy találkozások ebben a 3 hétben...
Így a családon kívül maradnak a kaják, amiket feltétlenül enni akarok!
Véres hurka, ezt biztosan nem hagyom ki, ahogy a bácskai töpörtyűt sem...
Törökméz, ezt is veszek!
A többi étel itt is megtalálható, de persze lesz kefir a kosárban bevásárláskor. A Túró rudi az ki fog maradni, mert nem szeretem.
A többit pedig majd látjuk, ha otthon leszünk!

5 megjegyzés:

  1. Igen ez nalunk is igy van. Sot nekunk kell elmenni mindenkihez ok mindig talalnak kifogast. Persze nekunk meg se kottyan 1500 km plusz, orszagon belul utazgatni mindenkihez. Biztos csak ezert megyunk haza, nem pedig pihenni es turistaskodni sot mi nyilvan "gazdagok "vagyunk es nekunk ez az ide oda szaladgalas semmibe sem kerul. Tudnek errol meselni...sajnos ez lassan mar egy faraszto kotelessegge valik, nem pedig kellemes idotoltesse. Persze vannak kivetelek is, de ezt megfigyeltem, ha mi nem megyunk egy-ket kiveteltol eltekintve senki sem jon, ezek a viszonyok mar idovel felszines ismeretsegge degradalodnak. Ez van sajnos. Raadasul ok es mi egy teljesen mas elethelyzetet elnek meg, nincs olyan sok kozos temank stb. Ezt eleinte nehez elfogadni, de egy ido utan az ember latja kivel volt tenyleg erdemes barat maradni en kb 2-
    3 ilyen szemelyt tudnek felsorolni. Ez is benne van a kulfoldre telepulesben. Ezert fontos uj ismeretsegeket kialakitani itt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, mi nem utazgatunk :-( Eleinte meghívtunk pár embert hozzánk (kötött volt az este, otthon kellett lennünk, mert a gyerekek picik voltak), de nem jöttek, éppen más dolguk akadt.
      Így nélkülük töltjük a vakációt :-)

      Törlés
  2. Legalabb kipihenitek magatokat! Anyu is ezt mondja, hogy hivjuk meg oket hozzank, dehat ugyse jonnek el, ezt tudjuk! Tolunk elvartak, hogy pici babaval menjunk, ez azert durva. Ja es kifogas, ott is kisgyerekek vannak, hat igen nalunk is. Neha olyan erzesem van, baleknak neznek minket ((-:

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó pihenést nektek. Élvezzétek ki, ami jó, a rossz dolgokkal nem foglalkozzatok.
    :)

    VálaszTörlés
  4. Mi is 3 hetre megyunk es egy kicsit azt hiszem ujragondolom a talalkozasokat. Szerencsere van olyan barat aki mar irt es turelmetlenul varja a talit, ez azert nagyon jol esik. Ok azok a kivetelek akik meg ide is eljonnek meglatogatni minket. Nem sok ilyen barat es ismeros van, ok tenyleg hianyoznak es rossz, hogy keveset talalkozunk. Nalunk a program strandolas es allatkert lesz a gyerekekkel, hiszen nekik ez a nyaralas, inkabb ezt helyezem majd eloterbe ((-:Tovabbi jo keszulodest es jo utat Magyarorszagra.

    Ui:Szivesen csatlakoznek a facebook csoportodhoz, de pontosan az emlitett trollok miatt kicsit felek.

    VálaszTörlés