Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2014. július 10., csütörtök

Ingyen cirkusz

Genfbe érkezett a Cirque Royal, a látogatók számát eléggé trükkösen próbálták emelni.
KATT!

A kezdés előtt a postaládánkban találhattunk egy levelet tőlük, amelyben 3 ingyenes jegy is volt a reklámon kívül. Ez a levél nagyon sok háztartásba eljutott.

Ezeken a jegyeken feltüntették, hogy előre le lehet foglalni a helyeket a cirkusz pénztárában.
Természetesen sokan mentek foglalni, de már az első napokban azt tudta csak mondani a pénztáros, hogy az összes ingyenes helyet lefoglalták (már 2 hétre előre!), de vehetünk kedvezményes jegyet másik szektorba.
Ez Magyarországon nem lepett volna meg, de itt kissé fura volt!
Az emberek egy része vásárolt ezekből a kedvezményes jegyekből, ha már egyszer elmentek odáig, bár volt akinek a teljes árat kellett kifizetni.
Ha már elmentek megnézni az előadást, akkor megfigyelhették azt is, hogy az ingyenes szektorban volt bőven szabad hely...
Ebből született is egy cikk, amit a "20 minutes" újságban mindenki olvashatott, a főoldalon kapott helyet. A címe szabadon fordítva: "Ezek az ingyenes jegyek nekünk sokba kerültek"
Nyilatkozott a cirkusz képviselője is, szerintük 80 ingyenes helyet adtak ki naponta, csak nem gondolták, hogy ezekre a helyekre ekkora lesz az érdeklődés.
Ezt még talán el is hihetnénk, ha mindez nem Genfben történik, de más érthetetlen probléma is felmerült.
A szórólapokon, plakáton, jegyeken szerepel, hogy állatkert is utazik a cirkusszal, ehhez képest 2 tevét lehetett látni egy sátorban.


Erre is volt persze magyarázat! Azt nyilatkozták, hogy nem tudták, hogy az állatkerthez engedély kell, de már ki voltak nyomtatva az említett papírok, ezért ezeket osztották szét.
Aha!
Hihető magyarázat ez egy svájci cirkusztól, akik évek járják az országot?
A genfiek nem hitték el, nagy a felháborodás, ami nem éppen jó reklám ennek a cirkusznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése