Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2014. július 20., vasárnap

A kerítés

Na jó, nem kolbászból van. Látszólag egyszerű lehetne egy kihúzott madzag mellett egyenes vonalban beverni a cölöpöket, de nem...
KATT!



Már azt gondoltuk, hogy lassan készen lesznek a munkálatok, ideje a kerítést megcsináltatni. Felvettük hát a kapcsolatot egy szakemberrel, aki nagyon segítőkész volt, fel is vette a pénz felét, amiben megegyeztünk vele.

Ebből megvette a szükséges anyagokat, aztán kezdte volna a munkát...
A francia iparosok eddigi munkái miatt a férjem úgy döntött, hogy minden munkálatnál jelen lesz, így meg is beszélték, hogy szerdán jön az emberünk.
Mi ott voltunk, ő nem...
Telefonon egyeztettek, jó akkor jön csütörtökön. Természetesen mi már reggel ott toporogtunk, de ő csak délután érkezett meg azzal a hírrel, hogy nem volt a boltban kerítésoszlop, majd pénteken csinálja...
Hát a férjemnek pénteken már nem volt szabadnapja, így egyedül csinálta meg, de csak egy részét (még a felét sem).
Szombaton mentünk megnézni...
Hát a látvány az szörnyű volt, azt csodáltam, hogy a férjem nem rugdossa ki egyenként az oszlopokat!
Girbe-gurba, ráadásul a telekhatárt sem vette figyelembe, 10-15 cm-el beljebb ért véget. Annak azért örültünk, hogy nem csinálta meg az egészet...
Telefon az emberünknek, jött is fél óra múlva, kissé idegesen.
Először kirángatta a fa oszlopokat, amikkel a bebetonozott kerítésoszlopokat kitámasztotta, majd közölte, hogy idehozza az összes anyagot és beszórja a kertbe. Mondta a férjem, hogy rendben, de a kifizetett pénzt is hozza magával, a számlákkal igazolt anyagok ára az övé, a többi marad nálunk.
Ekkor kissé megnyugodott, a szomszédból átjött egy másik kerítéses szaki, ő elmagyarázta neki, hogy ez nem munka...
Most majd kiveszi a bebetonozott oszlopokat és átteszi a jó helyre, de ezt megint egyedül, mert a jövő héten nem ér rá, utána pedig mi nem leszünk itt.
Már előre félünk, hogy milyen képet látunk majd, ha visszajövünk Magyarországról!

2 megjegyzés:

  1. Szegeny ferjednek erre megy el a szabija amivel Svajcban amugy sem tul bokezuek. Nem tudom itt szandekosan csinalnak-e ilyen hibakat, hogy az emberek tobbet fizessenek, vagy olyan merteku a kereslet, hogy mar boldog boldogtalant alkalmaznak szaktudas nelkul mint komuves. Persze csillagaszati az ara az ilyen munkaknak, de legalabb minoseg lenne. Mi egy honapot vartunk egy komuvesre, hogy vagjon egy pici ablakot a furdoszobaba 1500 €-ert, mivel ezutan sem jott a ferjem megcsinalta az apukajaval. Es tokeletesen sikerult, amugy az egesz lakast ketten ujitottak fel az"oreggel". Amit itteni "szakember" muvelt: a folyoson pereg le a festek a falrol es az ujracserepezett teto beazott ))-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hinném, hogy szándékosan csinálják :-( A mi emberünk nem fog többet kapni, mert ki kell szednie a bebetonozott oszlopokat, csak több lett a munkája.
      Azt hittem, hogy Svájcban kicsit olajozottabban megy ez :-(
      Nem kis bosszúság az sem, ami nálatok történt, még szerencse, hogy a férjed és az apukád meg tudnak csinálni sok mindent. Nálunk sajnos ez nem megy.

      Törlés