Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2015. október 20., kedd

Tipikus magyar...

Akkor szoktam ezzel a kifejezéssel találkozni, amikor egy csoportban, egy cikknél a hozzászólások eldurvulnak.
KATT!

Sokan hungarikumnak tekintik azt, hogy egy -egy írás kapcsán a beszélgetésben résztvevő emberek gyakorlatilag bármin össze tudnak veszni, bele tudnak kötni bármibe, az érdemi beszélgetés gyakran egymás szidásává fajul.
Tényleg magyar sajátosság?
Szerintem nem, ha külföldi csoportok beszélgetéseit nézzük, akkor bizony ott is találkozunk hasonló jelenséggel, csak a magyar emberek többsége magyar csoportoknak a tagja, így nem tudja, hogy más nemzetek fiai, lányai mit művelnek.
Tegnap éppen egy hasonló jelenségnek voltam a tanúja egy svájci csoportban.
Ez egy "eladna-venne" témájú csoport, a tagok biztosan nem csak svájciak, de magyar nem nagyon van köztük.
A vita onnan indult, hogy az admin kizárt valakit a csoportból, mert privát üzenetben jelezték neki, hogy az illető ingyen kapott dolgokat árusít pénzért a csoportban.
Jöttek az érvek ... volt aki helyeselte, volt aki kifogásolta a döntést, de a hangnem egyre durvább lett, ugyanúgy személyeskedésbe csapott át, mint a magyar csoportok vitái.
A vége az lett, hogy ezt megunva az admin közölte, hogy a csoportot törli, nem fogad sem új hirdetést, sem új tagot.
Azt is hozzátette, hogy akinek ez itt nem tetszett, az nyugodtan nyisson új csoportot, ahol az ő szabályai fognak érvényesülni.
A csoport már nem található meg a FB-on, elég volt egy nap ahhoz, hogy a létrehozója megunja az értelmetlen kötekedést.
Az utolsó üzenetet mellékelem. Tekintve, hogy sem a csoport eredeti neve, sem személyek neve nem szerepel benne, így gondolom nem sért senkit, hogy ezt még időben elmentettem.
Azt azért hozzátenném, hogy a kifogásolt hozzászólások hangneme nem érte el a magyar szintet, annál sokkal finomabb volt, de annak, aki önzetlenül, ingyen működtette ezt a csoportot, ez a stílus is elég volt a "Delete" gomb megnyomásához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése