Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2014. június 5., csütörtök

Francia munkamorál

Nem nagyon sikerül rendesen befejezni a házunkat...
KATT!

Először is a kertben a bevetett fű helyén csak gaz nőtt, de a kertészeket még nem sikerült elkapnunk.
Majd valamikor biztosan sikerül, de addig áll a terasz építése is.
A kerítést sem tudjuk felhúzni, de ennek más oka is van, ugyanis a szomszéd parkolóját sikerült úgy megcsinálni, hogy belelóg a területünkre, így a kerítéssel eléggé bajban van a szakember is.
Valószínűleg majd levágják azt a beton sarkot, csak ezt ki is kell várni, bár ezt a problémát már hónapokkal ezelőtt jeleztük.
Persze mindig mondják, hogy megcsinálják, de valahogy nem sikerül...
Tegnap kiszedték a fürdőkádat, mert törött volt, ezért most a fürdőszoba is romokban áll, ugyanis a csempézést majd csak jövő szerdán csinálják meg.
Pontosan délben a szaki közölte, hogy ő megy ebédelni, 1 óra múlva jön!
Jó, rendben...
Addig mi toporogtunk, mert még takarítani sem tudtam addig, amíg nem végez.
Jött is, és körülbelül 10 perc múlva végzett is...
A kazán is repedt, először úgy volt, hogy cserélik a burkolatot, de végül az lett az álláspont, hogy majd valamikor megpróbálják megjavítani...
Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg az építési anyagokból valamit kispórolhattak, mert tegnap a férjem megfogta azt a betonszegélyt, ami az ablak alatt kívülről van, és rögtön le is tört a sarka, gyakorlatilag szétmállott.
Éppen ott volt a művezető, aki előtte pár perccel rálépett egy műanyag lapra, amit a földön helyeztek el egy szellőző lyuk fölé, és az eltört...
Azt valaki mondjuk megmagyarázhatná, hogy ezt a lapot miért nem a betonnal egy szintben helyezték el, miért 1-2 centiméterrel felette. Hozzáteszem, a férjem szintén több hónapja kérte már, hogy tegyék lejjebb, azaz vágják le a csövet, amire rátették.
Persze a művezető rögtön mondta, hogy a szegélyt javítják, a műanyag lapot cserélik, de az eddig tapasztaltak alapján nem számítunk gyors eredményre.
Szóval várunk, de azért még reménykedünk, hogy hamarosan sikerül minden hibát javítaniuk.
Ahhoz képest, hogy mi még nem lakunk ott, elég jól állunk. Sokan beköltöztek már, de közülük sem sikerült még pár családnak becserkészni a szakembereket, hogy javítsák a hibákat.
Valahogy nekem nagyon lassú folyamat ez a munka, amit Franciaországban végeznek. Most megbeszéljük, megnézik a hibát, majd aztán jönnek 1 hét múlva, de sokszor nem érnek oda.
Ilyenkor újabb megbeszélés, újabb 1 hét várakozás...

6 megjegyzés:

  1. Szerintem ez nem francia hiba. Szerintem őrült sok országban hasonló gyors tempóban dolgoznak a szakik. Mo-on, Olaszo-ban biztosan, gondolom Albániában, Tunéziában és most nem sorolom fel a világ nagy hányadát, mert nincs hely. :) Én úgy tudom, hogy építkezés előtt nagyon, de nagyon meg kell bizonyosodni, hogy a kivitelező vállalat mennyire komolyan vehető. Vannak, léteznek komolyak, ez is biztos.

    Fel a fejjel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, Albániában nem építkeztem :-( De Magyarországon igen, ott nem voltak ilyen problémák.
      Nagyon megbizonyosodtunk a referenciákról, éppen azért választottuk ezt a céget, mert 5 éves garanciát adott!!!
      A többi általában semmit....náluk, ezeket a dolgokat már a saját pénzünkből kellene megoldani!
      Értem én, hogy védeni kell Franciaországot, de mi ezt tapasztaltuk egy elismert cégnél...Egyébként pedig olyat is hallottam, hogy befizetsz egy ilyen új házra valamelyik francia cégnél, de ha éppen nem jön össze elegendő jelentkező, akkor törlik az egészet, nem építkeznek. Ebből a szempontból mi jól jártunk, mert legalább felépítik a házakat :-)

      Törlés
  2. Azért ez elég elkeserítő...
    :(
    Ne hagyjátok semmiképp. És a halogatásba se menjetek bele. Ugyan, nem ismerem az ottani szabályokat, de otthon különbség van a szavatosság és a garancia között. Nem mindegy, hogy mikori a meghibásodás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szavatosságunk, garanciánk van 5 évig arra, hogy javítanak minden hibát ingyen...Még be sem költöztünk, de már most van bőven! A többieknek is, de ők elviselik a rombolásokat úgy is, hogy bent laknak (gondolom sürgős volt a költözés).
      Nem mennénk mi bele, ha...
      De a kertészek csak kedden, a vizesek csak szerdán dolgoznak, stb., de egyébként is megáll az élet, ha delet harangoznak!

      Törlés
    2. Ok, értelek. De a garancia életbelépése előtt még van szavatossági idő is, ami többre jogosít mit maga a garancia, Esetleg nézzétek meg a jogszabályt, és annak ismeretében "kard, ki kard".
      :)
      Sajnos, én is írtam róla, itt is nagyon silány minőségben dolgoznak - aranyáron.

      Törlés
    3. Azzal nincs gondunk, hogy nem akarják megcsinálni, elismerik mindig, hogy ezt nekik kell javítani, de hát iszonyatosan lassan dolgoznak :-(

      Törlés