Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2014. június 13., péntek

Allez la Suisse!

Hát igen, elkezdődött a VB.
KATT!

Természetesen a svájciak is tisztában vannak azzal, hogy nem ők fogják megnyerni, sőt a döntőbe sem fognak bekerülni, de ettől függetlenül mindenhol biztatják a csapatot!
Hirdetésekben, termékeken, stb.Nem fognak elégedetlenkedni, hogy "csak ott végeznek" majd, ahol...
Nekem van egy kedvencem, ezt szeretném megosztani veletek, még a kukákon is megjelenik a bátorító üzenet:
Szóval, várjuk a végét...
Nálunk a férjem minden meccset megnéz, a fiúkkal táblázatban rögzítik az eredményeket. Általában a meccsek elejét én is szoktam nézni, de aztán elalszom, pedig szeretem én is a focit.
Addig is: "Allez la Suisse!"

 


 


4 megjegyzés:

 1. Hú, erről nekem is eszembe jutott a kisgyerek korom. Akkoriban tv nem lévén jobb híján néha a Népstadionba mentünk "kirándulni" családi program keretében. Már a trolibuszozás sem volt kis dolog, amivel odajutottunk. Annyi bizonyos, hogy a stadion tele volt. De igaz mi gyerekek a perecesnek drukkoltunk, mikorra vergődik végre a közelünkbe. Később a 70-es években "direktbe" kísértem el Aput az első Bayer München kontra Magyar válogatott barátságos meccsre. Akkor talán utoljára megvertük őket.
  Ma már csak lefelé vezet a magyar foci útja. És ez nem pénzkérdés (Szerintem). Kb. Nyilasi óta már én sem nézem a meccset.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is szeretem a focit, sokat jártunk anno meccsekre. Időnként most is elmegyünk, de elég ritkán. Most Spanyolországban a nagyobbik fiam megnézett egy Barcelona meccset az apjával, na neki ez biztosan felejthetetlen élmény marad.

   Törlés
 2. Svájc-Ecuador 2:1
  Csak így tovább! Allez la Suisse!
  Bár a következő mérkőzés kemény lesz a franciákkal sejtésem szerint.
  A város hangosan ünnepelte a győzelmet, az emberek kimentek az utcákra, az autók dudáltak...

  VálaszTörlés
 3. Mint tudjátok, sajnos a franciák legyőzték Svájcot, így kissé kérdéses lett a továbbjutás, de az utolsó mérkőzésen győztünk, így menetelünk tovább! :-)

  VálaszTörlés