Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2014. szeptember 19., péntek

3 öltés a fejen

Megtörtént az első iskolai baleset...
KATT!


A tegnapi napunk elég érdekesen alakult a nap végére. A délelőtt, az ebéd még a szokásos rendben zajlott le, aztán fél 2-kor visszavittem a gyerekeket az iskolába.
Fél 3-kor elhoztam a nagyobbikat, elmentünk a logopédushoz, a kicsi az iskolában maradt.
Fél 4-kor telefonált az iskola igazgatója, hogy baleset érte, felrepedt a feje. Nem történt semmi különös, szaladt az udvaron a fiam is, a másik (nagyobb) gyerek is, és összeütköztek.
A fizika törvényei szerint a kisebbik esett el, de olyan szerencsétlenül, hogy a feje megsérült.
Én nem tudtam érte menni, a férjem megy egyébként is ezeken a napokon, mert mi nem érnénk vissza a logopédustól. Így ő vitte el először a gyerekorvoshoz, majd a sebészhez.
Na ez nem az én fiam feje, de azon nem tudtam lefényképezni a varratokat a nagy haja miatt, de neki egyébként is csak 3 öltés van a fején:

Itt egy kicsit kitérek megint a biztosításokra! Az előző írásomban már említettem, hogy a biztosításoknál sok lehetőség közül lehet választani, mi olyat kötöttünk, hogy először el kell mennünk a háziorvoshoz, csak az ő "beutalójával" lehet menni szakrendelésre még akkor is, ha tudjuk, hogy hová kellene mennünk.
Ez a "beutaló" jelen esetben egy telefon volt, a gyerekorvos felhívta a sebészt, hogy mindjárt érkezik egy kisfiú, akinek össze kell varrni a fejét.
Illetve adott arról egy igazolást, hogy ő küldött bennünket a sebészhez, ezt kell a biztosítónak elküldeni, csak így fizeti ki a sebész díjának a 90 %-át.
Érdekes információ az is, hogy itt a szakrendelések általában nem a kórházban találhatóak, hanem külön rendelőkben. A mi sebészünké kb 2 perc sétára van a gyerekorvostól.
A rendelő mindennel fel van szerelve, így nem kell bemenni a kórházba például egy röntgenért, gipszelésért, összevarrásért, de természetesen a komolyabb műtétek már a kórházban történnek.
Azt mondanom sem kell, hogy mennyivel kényelmesebb ez a rendszer, a fiamnak egy percet sem kellett várni, rögtön a rendelőbe mehettek, amikor odaértek.
De térjünk vissza a konkrét napunkhoz!
A férjemék kb 5-kor már otthon is voltak, fürdés, aztán vacsora...
Mivel már egyedül esznek, így az előkészítés után én lementem úszni.
Amikor visszaértem, jött a következő probléma, a nagyobbik gyerek kiborította a vacsorát a földre (magától leesett, mondta), a férjem nem mozdult szerencsére, megvárta, hogy megérkezzek. Addig szegény fiam viszont próbálta összeszedni, de én jobban jártam volna, ha mozdulatlanul ül, amíg hazaérek (kb 2-3 perc)...
Amíg a romokat takarítottam össze egy Fekete Sereg szám jutott eszembe: "Kérlek, Istenem, adj nekem jobb napot"...

(Azt hiszem ez az aktuális kép.)

Aki nem ismerné ezt a zenekart, annak leírom, hogy egy kaposvári heavy metal banda, a szám címe: "Így nem élhetek" és megtalálható a You Tube-on is.


Egyébként a gyerekek már 3/4 8-kor ágyban voltak, korábban, mint a problémamentes napokon. Mivel a pici fején lévő sebet nem lehet leragasztani, így az alvásnál figyelnie kell, hogy a másik oldalán aludjon, de ezzel nem volt probléma.




2 megjegyzés:

  1. Jo hogy nagyobb serules nem tortent vagy agyrazkodas! Azert megnyugtato, hogy ilyen szervezett az egeszsegugy. Nalunk tegnap csak hasmenes a nadragba a napkoziben, sarokban elbujas, otthon kiderules bokaig megszaradt kakaval! A masik gyerek "csak" hanyt egy hatalmasat....reggel kiderult, hogy a kicsi hajaban tetvek vannak. Ez sajnos a francia iskolakban nem ritka, de nem is szegyen mint otthon. Elofordul, de nem csinalnak belole cirkuszt. Minden szeptemberben szolnak, hogy tetuveszely. Termeszetesen gyogyszertar meg nyitva sem volt, kiszedtem a hajabol amit tudtam es szoltam a tanarnonek.....Ugyhogy gyerekekkel igy megy...Bienvenue au club!!!:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen balesetek előfordulnak, főleg, ha a gyerek olyan mozgékony, mint az én kisebbik fiam :-)
      A tetvességről Franciaországban már sok helyen olvastam, de azért nekem nem fér a fejembe, hogy hogyan lehet ezt természetes állapotként nézni.
      Hihetetlen, hogy Genfben nincs, vagy csak tényleg nagyon ritka, pár kilométerrel odébb pedig már az élet velejárója...

      Törlés