Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2014. augusztus 21., csütörtök

Repülőjegy névátírással

Nem szeretnék repülővel utazni, de láttam egy hirdetést, ami elgondolkodtatott.
KATT!
A hirdetés címe: "Repülőjegy olcsón eladó"
A konkrétumok kihagyásával az adatok:
Budapest - X város, a dátum 3 hét múlva, plusz 1 csomag fizetve (bár ez utóbbi az eredeti hirdetésből nem derült ki), az ár kb 21 000 forint + a névátírás díja
Első ránézésre nem volt vele semmi problémám, hiszen nagyon régen utaztam repülővel, így nem ismerem a mostani árakat, nevet pedig még sosem írattam át, de egy hozzászólás elgondolkodtatott, így megnéztem én is a légitársaság honlapján, hogy most mennyiért lehetne ezt a jegyet megvenni tőlük.
Ha hivatalosan venném meg ugyanerre a járatra és dátumra a jegyet, akkor ezért jóval kevesebbet kellene fizetnem, az ára kb 14 000 forint lenne.

A név átíratása igen sokba kerül már alapból is, hiszen kb 12 000 forint, de még ki kell fizetni azt az összeget is, amivel az átíráskor többe kerül a jegy, mint amennyiért az eredeti tulajdonos vette.
"Névmódosítás esetén a fent említett „névmódosítási díjon” felül az eredetileg foglalt járat és a módosítás időpontjában foglalt járat jegyára közötti különbözetet is meg kell fizetni. Amennyiben a módosítás időpontjában foglalt járat az olcsóbb, Ön nem kapja vissza az árkülönbözetet."
Tehát a vevőnek minimum 33 000 forintot kellene ezért a jegyért fizetni, ha a hirdetőtől venné meg...
Gyakorlatilag, ha ő ingyen átadná valakinek a jegyét, a névátírást az új tulajdonos fizetné, akkor sem venné meg sokkal olcsóbban a jegyet, mint amennyiért a légitársaság hivatalosan kínálja, nem is beszélve a felesleges adminisztrációról...
Senki se értse félre a szándékomat! Nem feltételezem, hogy az, aki meghirdette, nyerészkedni szeretne ezzel a jeggyel! Vásárolt egy repülőjegyet, aztán kiderült, hogy nem tud majd utazni, így eladná. Szeretné visszakapni a teljes összeget, amit fizetett, csak nem nézett utána, hogy mennyibe kerül a névátírás, így ezekkel a feltételekkel valószínűleg senki sem fogja megvenni ezt a jegyet. Talán később feljebb mennek a hivatalos oldalon a jegyek árai, de ez az eladón nem segít, hiszen akkor a név módosítása is többe fog kerülni.
Ráadásul a hirdetőnek most nem volt szerencséje, mert éppen az általa választott napra a legolcsóbbak a jegyek.
Inkább figyelmeztetni szeretnék mindenkit, hogy jól gondolja meg a repülőjegyek vásárlását, mert a névátírási költség miatt nem fogja tudni eladni a jegyét másnak!
Létezik ugyan egy flexi jegy, de ennek az ára az adott járatra kb 56 000 forint. Ilyen rövid utaknál nem érdemes ezt a lehetőséget választani még akkor sem, ha korlátlanul módosítható az indulási dátum.
Ha a saját normál jegyünket akarjuk áttetetni másik időpontra, akkor is sokat kell ezért fizetnünk (annyit, mint a névmódosításért), de még így is jóval kedvezőbb az ár, mint a flexi jegy.
Tehát csak óvatosan, megfontoltan vásárold meg a repülőjegyedet előre!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése