Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2015. augusztus 19., szerda

Parkolási szokások

Azt gondolom, hogy a képek majd magukért beszélnek...
KATT!

A napokban egy új ismerősöm hívta fel a figyelmemet ezekre a dolgokra, ezért most közvetlenül a házunk parkolójából mutatok meg 2 autót, amik már 3-4 napja mozdulatlanul állnak.
A lakók a szélvédőkön elhelyezett cetlik alapján még csak morgolódnak, de valószínűleg hamarosan hivatalosan is lépni fognak, ha nem mozdulnak innen az autók.
Az újak kedvéért: a házunk mellett van egy magán parkoló (ezt a sárga vonalak és számok is jelzik a táblákon kívül), ahol a ház lakói és vendégei parkolhatnak ingyen.
Ezek a helyek mondjuk elégségesek lennének a lakók számára, de rendszeresen jönnek idegenek, akik reggel itt leparkolnak, este elviszik az autót, mert itt ingyen van, innen mennek tovább busszal.
De vannak olyan elvetemültek is, akik hosszabb időre helyezik itt el a kocsit, pedig semmi közük nincs a házhoz, talán még ezzel sem lenne probléma, hiszen nem lehet eldönteni, hogy vendég itt, vagy csak kihasználja az ingyenes parkoló lehetőségeit.
De akkor nézzük az első képet:





Remélem látjátok, hogy a piros autó (az enyém) úgy parkolt le, ahogy kell, párhuzamosan a vonalakkal és megtartva a megfelelő távolságot.
Viszont a másik autó már 3-4 napja elfoglal 2 helyet, amit persze a lakók írásban észrevételeznek. Elolvastam a papírokat, a legtöbben azt kérdezik, hogy van-e a sofőrnek jogosítványa.
Én nem lennék nyugodt a sofőr helyében, mert a ház lakóinak a türelme véges,  még 1-2 nap és el fogják szállíttatni innen a kocsit, hiába van genfi rendszáma.
A másik autó sofőrje ismerős lehet azoknak, akik régebben olvassák a blogot, hiszen írtam róla már régebben.
Itt olvasható az írás!
A tulajdonos egy öreg bácsi, eddig egy másik autója volt, de az menthetetlenül összetört, mert gyakorlatilag nem tud parkolni, így hol egy másik autónak, hol a virágcserepeknek ment neki.
Na de semmi probléma, vett egy másikat, ami még a jelek szerint nincs nagyon összetörve:


Igen, igaza van annak, aki azt mondja, hogy ez nem "lóg ki" annyira, be lehetne állni mellé!
De sajnos mi tudjuk, hogy kié az autó, így semmi nem garantálja, hogy a kocsink épségben megússza, ha esetleg a bácsi újra autózni szeretne. Ezért üres napok óta a mellette lévő hely...
A lényeg a végeredmény, ez a 2 kocsi napok óta elfoglal az amúgy is szűkös parkolónkban 4 helyet!
Erről eszembe jutott az az eset, amikor Budapesten fizetős parkolóban álltam meg, és a kocsi egy része (nem a kereke, hanem a hátulja) "rálógott" a vonalra. Rögtön jöttek a felügyelők és büntetni akartak. Az észrevételük jogos volt, rendesek is voltak, megelégedtek azzal, hogy pár centit előre gurultam. Ha nem lettem volna még ott, akkor már csak a büntetés papírját találtam volna a szélvédőn.
 



3 megjegyzés:

  1. :)
    Megelőztél.
    Én is készülök egy ilyen írással.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez éppen most volt aktuális :-)

      Törlés
    2. Egyébként éppen tegnap próbáltam autóval elmenni a gyerekekért a táborba, de a környéken egyetlen szabad kék parkoló sem volt (fizetős sem). Lehetőségem lett volna beállni egy közeli ház magán parkolójába arra a maximum 10 percre, de nem tettem. Hazajöttem és busszal elmentem a gyerekekért, mert szerintem nem normális olyan helyet elfoglalni, amiért mások fizetnek. Ugyanis a házunk lakóinak csak névlegesen "ingyenes" ez a parkoló, a közös költségben kemélyen fizetünk érte!

      Törlés