Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2015. április 4., szombat

Spanyolországban járunk...

Az idei húsvétot szintén Spanyolországban töltjük, ahogyan eddig is.
KATT!

Reggel 7 körül érkeztünk, az első út a tengerhez vezetett, a szobákat csak később lehetett elfoglalni, így sétáltunk:


10-11körül jelentkeztünk be a szállodába:


Egy családi szállodát választottunk, amit már ismertünk, mert 2 éve is itt voltunk pihenni. A tenger közel van, bár kicsit sétálni kell.
Íme a kilátás az erkélyről, a háttérben látható a tenger:


Akkor egy 2 szobás lakosztályban laktunk, a szobákhoz tartozott egy nappali és egy konyha is, azaz gyakorlatilag egy kis lakást béreltünk.
Idén nem voltunk ennyire ügyesek, nem foglaltunk időben, így a 2 szobás lakosztályok már foglaltak voltak, így 2 lakosztályt béreltünk egymás mellett, mindegyikhez van természetesen nappali és konyha is.
Amikor megnéztük őket, akkor rájöttünk, hogy elég lett volna 1 is, mert a nappaliban van egy 2 személyes kihúzható kanapé, de ha már van 2, akkor mindegyiket használjuk.
A nappali:


A konyha:


A hálószoba:


A hotel tegnap nyitott, így vannak kezdeti fennakadások. A tisztaságon remélem, hogy javítanak ma az első takarításnál, mert a nagy kapkodásban (tegnap kezdtek takarítani) nem sikerült tökéletesre a takarítás. De mivel 2 éve nem volt gond ezzel, így remélhetőleg ma már teljesen tisztaság fogad bennünket reggeli után.
A másik kezdeti probléma a kaja, de 2 éve ezzel sem volt gond, így betudjuk az első napnak a problémákat. Nem túl nagyok egyébként… a választék még nem tökéletes a svédasztalnál, az ebédnél kitett ételek tegnap hidegek voltak…
De fogjuk fel pozitívan, mára már biztosan belejönnek!
Nem vagyunk finnyásak, otthon sem 30 féle kajából választottunk, ha enni akartunk, az is előfordult már, hogy hidegen kellett megenni valamit, amit egyébként melegen szoktunk enni.
Szerencsére jó idő fogadott bennünket, még a tengerben is megáztattuk a lábainkat már az első nap.
Íme a bizonyíték:


Persze voltak bátrabbak, akik fürödtek is, de nekünk azért ehhez még hideg van. Többen napoztak (fürdőruhában) a parton, és már szépen meg is pirultak. Ez utóbbi nem meglepő, hiszen nekem is barnult (de inkább pirult) az arcom 1 napi séta után. A napsütésből kiindulva nagyon jó idő van, csak elég erős szél fúj, ami miatt mi nem öltözünk olyan lengén. A 2 gyerek betegen indult az útnak, kicsit meg vannak fázva, ezért vigyázunk, hogy ez javuljon, ne fokozódjon.
Én sem indultam tökéletes egészségi állapotban, de szerencsére itt a meleg időben enyhültek a problémáim. Ezt azoknak, akik tudják, hogy miről is van szó.
Reménykedünk, hogy nem történik meg az, ami 2 éve…
A régebbi olvasók emlékeznek talán, hogy egy idő után áttettek bennünket a másik szállodájukba, mert itt a hét második felére kevés vendég maradt.
A recepciós azt mondta, hogy egész hétre teltház van, így talán maradhatunk itt.
Mit mondhatnék még?
Kellemes Húsvétot mindenkinek!
Jó hír, a pihenés meghozta a hatását, nem zárom be a blogot!


1 megjegyzés: