Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2012. február 5., vasárnap

Itt is esik a hó...

A Bise egy nagyon hideg északi szél, ami rendszeresen meglátogatja Genfet. Általában 3 napig marad. Még melegben is elég kellemetlen, de most a -10 fokban bizony emberpróbáló. Most éppen fúj a Bise tegnap óta, ma nem is tervezem, hogy kimegyek a házból.
Ha már itt vagyunk a hidegnél! Azt tapasztaltam, hogy nem mindenhol takarítják a járdát. Úgy látszik, itt nem büntetnek érte. A babakocsival ezért néhol elég nehéz közlekedni.
Az iskolában elég egyszerűen megoldották a csúszós lépcső kérdését – lezárták a külső lépcsőket, csak a főbejáraton lehet megközelíteni az osztálytermeket.
Itt egyébként csengetésig nem lehet belépni az iskolába és babakocsit nem lehet bevinni a folyosóra. Ezt minden szülő betartja és most kint a -10 fokban várják a kicsengetést.
Nekem ez elég kalandos, mert ha a pici elalszik a babakocsiban, akkor ott kell hagynom a lépcső alján (most kint a hidegben), amíg a nagyot összeszedem.

Ma már nem esett a hó, de szél még van. Nem megyünk ki a hidegbe:-)
Tegnap voltunk a játszóházban délelőtt, de csak azért mert az közel van. A gyerekek imádják, nekem pedig egy kis nyugalom...
Ott olyan sok új játék van, hogy eljátszanak egyedül is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése