Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2015. június 25., csütörtök

Nyári programok Genfben

Pár olyan lehetőségre hívnám fel a figyelmet, ami talán sokakat érdekelhet!
KATT!

A nyári szünetben a szülőknek gondot okozhat, hogy a gyerekeknek megfelelő programot találjanak, ebben Genf városa próbál segíteni különböző lehetőségek szervezésével.
Ezek közül szemezgetnék a teljesség igénye nélkül, mert hozzám a közelben lévő lehetőségek szórólapjai jutnak csak el, biztosan az egész városban lesznek hasonló rendezvények.
Ezek a város honlapján megtalálhatóak!
A hozzánk legközelebb lévő nagy park a "Parc la Grange", ahol bőségesen találunk szórakozási lehetőséget a gyerekeink számára.
Ennek a parknak nagy előnye, hogy van benne egy kis medence (alacsony vízszinttel - kb. bokáig ér), ahol a pöttöm gyerekeink is lehűthetik magukat a forróságban, tehát fürdőruhát, törölközőt érdemes vinni, ha ide látogatunk.

 De a nagyobbak is jól szórakozhatnak a különböző játékokon:

De a park egyébként is gyönyörű, a fenti linken láthattok képeket róla.
Egyszer mindenképpen érdemes megnézni!
Az itteni lehetőségekről ezt a plakátot kaptuk, ami a fenti belinkelt honlapról is letölthető az egyéb lehetőségek szórólapjaival együtt.


Piros nyíllal jelöltem a francia tanfolyamot, amit kezdőknek tartanak teljesen ingyen úgy, hogy közben a gyerekek felügyeletét is megoldják.
A "Ludobus" egy remek lehetőség a városban, játékokat hoznak az előre meghirdetett helyre, itt szórakozhatnak kedvükre a gyermekeink.

A fenti linken megtaláljátok az időpontokat és helyeket!
A mi környékünkön például ezek a lehetőségek vannak:

De kint lesznek például most pénteken is az előző bejegyzésemben említett "Fête des écoles" rendezvényen is a Parc des Bastions-ban.
Remélem, hogy kis segítséget tudtam adni a gyerekek nyári szórakoztatásához!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése