Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2014. december 10., szerda

Diploma felülhitelesítése

Érdekes kérdés ez, egy olyan csoportban merült fel ez a kérdés, ahol külföldön élő magyarok vannak.
KATT!

A kérdező azt kifogásolta, hogy az őt befogadó állam miért kér hiteles fordítást és a fordítás felülhitelesítését is a diplomájáról.
A válaszok is érdekesek voltak, hiszen volt aki azt írta, hogy ezt a magyarok találták ki, hogy újabb pénzt szedjenek be, ami nem igaz, hiszen a befogadó állam kéri ezt!
Akkor is megírtam a hozzászólásoknál, hogy ez 2 különböző dolog:
- a hiteles fordítás azt igazolja, hogy a lefordított szöveg megfelel a benyújtott dokumentumnak
- a felülhitelesítés pedig azt, hogy az eredeti papír valódi

Furcsa hír miatt írok erről, ami itt található.
Magyarországon egy nő  évekig hamis orvosi diplomával dolgozott...

"Az 54 éves vádlott feltehetően még 2008-ban jutott hozzá - tisztázatlan körülmények között – egy hamis orvosi diplomához, mely szerint 1996-ban, a franciaországi Toulouse-ban elvégezte az orvosi egyetemet. A vádlott azonban sem ekkor, sem máskor nem kapott orvosi diplomát az egyetemen, sőt a hamis orvosi diploma külsőségeiben sem felelt meg az egyetem által kiállított okiratnak, és az azt aláíró személyek kiléte sem volt azonosítható."

Szükség van a felülhitelesítésre külföldi diploma esetén???
Az én válaszom: IGEN!

A fenti esetben ezt a magyar állam nem kérte:
"A vádlott a hamis diplomát Magyarországon az erre illetékes magyar hivatalnál benyújtotta (az ügyészség nem nevezi meg az intézményt), amely azt 2009. január 30-án kelt határozatával a magyarországi általános orvosi oklevéllel egyenértékűnek ismerte el, és feljogosította a kérelmezőt az általános orvosi cím és a doktori cím viselésére."

A cikkben elolvashatjátok a további részleteket!


 
 

2 megjegyzés:

  1. Azért az elég szép fényt vet az orvostudományra, hogy diploma nélkül dolgozott, kórházban is, kardiológiai és belgyógyászati szakrendeléseken, aztán meg háziorvosként, és a megkérdezett betegei szerették, elégedettek voltak vele.

    Hallottam egy sztorit egyszer valakitől, hogy az egyik légitársaságnál dolgozott egy pilóta, aki szintén hamisított papírokkal került oda, nem volt licensze repülőt vezetni, a genfi reptéren szállt fel/le napi szinten, és hosszú évekig nem derült ki róla.

    VálaszTörlés