Üdvözlet mindenkinek!

A mindennapjaimat firkantom ide az új városomban, Genfben...
Illetve hamarosan Franciaország és Douvaine felfedezése fog következni...


2012. július 29., vasárnap

Egy csendes vasárnap

Először foglalkoznék egy másik bloggal, amit szívesen látogattam.
Társalgó volt a neve, de idióta kommentelők tönkretették az oda nem illő kommentjeikkel.
Most új néven fut, új helyen...ide átkerülnek azok az írásaim is, amik a Társalgón voltak, és újakat is fogok írni.
A mai írás a nyelvtanulásról szól, sok-sok hasznos tanáccsal, érdemes benézni.
Holnap az enyém jön, de az már egyszer volt a Társalgón (Mennyit dolgozzon egy anya?), csak most az új helyre átkerülnek a régi írások is.
Remélem ezt a blogot nem verik szét, de úgy tudom, hogy Eddie megtette a szükséges óvintézkedéseket.
http://eddieblog.blog.com/
Látogassatok el oda is, olvasgassatok, kommenteljetek, és ha van kedvetek írjatok ti is egy posztot!
Ma egy vásárlós vasárnap volt:-)
Vettünk pár ruhát a gyerekeknek iskolakezdésre, na meg kaját.
Délután megpróbáltam újra GM kenyeret sütni, hát még ez sem az igazi!
A képét nem teszem fel, mert igen csúnya lett, viszont finomabb volt, mint az első próbálkozás.
Ez már jól megkelt, de a sütésnél összeesett a teteje, azaz kevés volt a liszt.
Az első kőkemény volt, vagyis sok volt a liszt:-)
Szóval a kettő között van az igazság...
A sima kenyérnél kitapasztaltam, hogy milyen állagúnak kell lenni a tésztának a kelesztés előtt, de az elején volt néhány katasztrófális próbálkozásom:-)
Szóval ott belenéztem a gépbe keverés közben, és tudtam, hogy vizet, vagy lisztet kell hozzátenni.
Ha a GM kenyérnél megtalálom ezt (jóval lazább a tészta a kelesztés előtt), akkor már itt sem lesz gondom.
Azt el kell hogy mondjam, hogy a gyerek csak pár napja diétázik, de már látszik a javulás:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése